Mijn favorieten

De woningmarkt in Goirle 2015 


De woningmarkt in Goirle belooft een zonnig 2015?

Het wordt een prachtjaar op de huizenmarkt. Dat wil zeggen, voor kopers die de tijd hebben om hun kansen te wegen voordat ze toeslaan. Het aanbod van huizen zal in ook nog wel groot blijven. De extreem lage rente helpt daarbij ook een handje maar zal geen of nauwelijks de prijs beïnvloeden.
De huizenmarkt leek nog maar een half jaar geleden een vliegende herstart te maken. De hypotheekrente bleef maar dalen, de werkgelegenheid trok aan en consumenten schudden de somberheid van zich af. Het leek  een kwestie van tijd voordat het herstel zou volgen.


Meer verkopen in 2014
Het goede nieuws voor verkopers is dat 2014 het jaar is geworden waarin de woningmarkt niet verder onderuit is gegaan. De gemiddelde huizenprijs steeg met enkele procenten ten opzichte van het dieptepunt dat in de zomer van 2013 werd aangetikt. Bestaande koopwoningen in Nederland waren in november 2,3 procent duurder dan in november 2013 zo meldt het kadaster.  Het aantal verkopen nam flink toe en ook het 4e kwartaal geeft  mooie cijfers.
Maar ergens in het najaar is het herstel gaan haperen. Het aantal transacties steeg  ten opzichte van het begin van het jaar niet verder en de maand december valt tegen.


Dynamiek in de woningmarkt van de gemeente Goirle:
De verschillende woningtypen kennen hun eigen dynamiek. Dynamiek vertaald in “verkoopkans binnen een jaar” geeft in de gemeente Goirle  voor vrijstaande woningen 16% en tussenwoningen 55%. Twee onder een kap scoort hoger: 67%.  In de hoofdkern Goirle  hebben naar verhouding de woningen de beste verkoopkans. Riel  doet het minder.
Voor de woningmarkt in cijfers zie:  https://static.realworks.nl/cms/903854/Goirle woningmarkt 4e kwartaal 2014 in cijfers.pdf


januari 2015.

Ad van de Wouw; Vastgoedadviseur, Taxateur.

Woningmarktanalist gelieerd aan AREC makelaardij.

Het gehele artikel in te zien op:

https://static.realworks.nl/cms/903854/Goirle Woningmarkt 2015.pdf

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

 

­